voorbeelden Gewoon
Gemak (pdf)

folder Gewoon Gemak (pdf)
vragenlijst Huistest (pdf)

Praxis kluswijzer (pdf)

 

 


De eerste stap. Wel een traphekje bovenaan de trap voor de veiligheid van uw kleinkind, maar geen antislipmatje onder het kleedje in de hal. Waarom eigenlijk niet, want het gaat hier om úw gezondheid. Is het een kwestie van niet weten? Dan heeft u nu de kans om de eerste stappen te zetten naar een nog comfortabeler en veiliger huis.

U bepaalt zelf welke woningaanpassingen bij u passen. Wij maken voor u inzichtelijk welke woningaanpassingen allemaal mogelijk zijn. U bent al bekend met de antislipmat. Maar er zijn nog meer woningaanpassingen die snel en eenvoudig aan te brengen zijn. En die u helpen om langer gezond te blijven in uw eigen woning.

Wat kunt u doen? Begin met het doornemen van de informatie op deze pagina. U vindt hier een overzicht van kleine en slimme woningaanpassingen.

Aan de slag! Heeft u uw oog laten vallen op één of meerdere woning-aanpassingen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan.
Huurt u een woning? Uw verhuurder kan u helpen bij het doorvoeren van de aanpassing en u informeren over de kosten daarvan. Wilt u zelf een aanpassing doen aan uw woning? Vraag dan altijd toestemming bij uw verhuurder voordat u een aanpassing doorvoert. Bent u eigenaar en heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het gemeentelijk informatiepunt. Zij kunnen u verder helpen op uw weg naar een comfortabel en veilig huis.