26-1-2012
Gemeenten maken begin met het project Gewoon Gemak
Vanaf vandaag gaan 7 gemeenten van de Noord - Veluwe van start met het project Gewoon Gemak. Sinds deze ochtend is de website gewoongemak.nl in de lucht.
lees meer >> 

Gemak en veiligheid in en aan het huis zijn niet vanzelfsprekend. Nóg niet. Als het aan de plaatselijke woningcorporaties, de welzijnsorganisatie, de thuiszorginstelling en de gemeente ligt, komt hier verandering in. Want het moet wél gewoon worden om ons huis aan te passen aan onze leefsituatie.

Vandaar het project Gewoon Gemak. Met de kennis van de verschillende deelnemende organisaties willen we u als inwoner van onze gemeente bijstaan in het gemakkelijk ouder worden in uw eigen huis. Gewoon Gemak voorziet u van informatie en advies via onder andere deze website, de Huistest en een reeks folders. Met behulp van de informatie kunt u de eerste stappen zetten naar slimme woningaanpassingen.

Van klein naar groot gemak. Ieder mens is anders. Daarom is onderscheid gemaakt in drie fasen: Gewoon Gemak, Meer Gemak of Grootste Gemak. Welke fase het beste bij u past, bepaalt u natuurlijk zelf! Wilt u één of meerdere kleine aanpassingen doen, dan past fase 1 goed bij u. Houdt u van verder vooruitdenken of vraagt uw situatie om ingrijpendere aanpassingen voor groter gemak? Kies dan voor fase 2 of 3.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het gemeentelijk informatiepunt. De contactgegevens van het informatiepunt vindt u aan de linkerzijde van deze pagina.