Gemeente Elburg
Zuiderzeestraatweg Oost 19
Elburg
T 0525 688 688
www.elburg.nl
elburg@gewoongemak.nl


 

 


Preventief aanpassen is de eigen verantwoordelijkheid. De gemeenten in Regio Noord-Veluwe vinden dat het preventief aanpassen van een woning en de kosten die hiermee gepaard gaan met name uw eigen verantwoordelijkheid zijn. Het grootste voordeel van het preventief aanpassen van de woning ligt namelijk bij u: de bewoner. U ervaart direct het gemak en comfort! Als u de Huistest heeft gedaan, kunt u zien dat het niet om dure ingrepen gaat maar om kleine aanpassingen die de bewoning van uw huis een stuk comfortabeler en veiliger maken. De gemeente Elburg wil graag dat u daar gebruik van maakt. Om u een stukje op weg te helpen, heeft de gemeente besloten een subsidie beschikbaar te stellen. Dit houdt in dat u een subsidie van 30% van de aanschafkosten en de eventuele kosten voor het aanbrengen van de aanpassing kunt ontvangen tot een maximum subsidiebedrag van € 500,-.

Subsidie aanvragen
Subsidie wordt verleend voor een geselecteerd aantal aanpassingen welke gericht zijn op het verkrijgen van meer gemak en veiligheid in en rondom de woning. In de rechtskolom vindt u het aanvraagformulier en de lijst met daarop de aanpassingen waarvoor subsidie verkregen kan worden. In het aanvraagformulier staat aangegeven welke documenten toegevoegd moeten worden bij de aanvraag.

Vergoeding bij indicatie mogelijk. Het kan zijn dat u voor vergoeding voor een woningaanpassing ook in aanmerking kunt komen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U heeft hiervoor wel een indicatie nodig. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met loket Doe'th.